17.01.2011

Termik santral özelleştirmeleri başlıyor

Türkiye - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Başkan Vekili Ahmet Aksu, Hamitabat Termik Santrali'nde önümüzdeki günlerde ihaleye çıkmayı öngördüklerini bildirdi.

Aksu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak olan yaklaşık 16.000 MW’lık, EÜAŞ'a ait santrallerden ilk önce dört adet termik santralin, ardından da dokuz portföyün özelleştirileceğini kaydetti.

Hamitabat'ın şirket olması nedeniyle hisse satış yöntemiyle özelleştirileceğini ifade eden Aksu, elektrik üretim özelleştirmelerinde hidroelektrik santrallerinde işletme hakkı devri, termik santrallerde ise mülkiyet hakkı devri yöntemini uygulayacaklarını söyledi. Aksu, söz konusu santrallerin bazılarında halka arzın da gündeme gelebileceğini bildirdi.

Aksu, özelleştirmeler neticesinde, kayıp kaçakla mücadele, hizmet etkinliği, tahsilat oranlarının artırılmasıyla sağlanan faydanın tüketici tarifelerine olumlu yönde yansımasını beklediklerini söyledi.

Elektrik üretim özelleştirmelerinde kapasite artırma imkanı olan santrallere öncelik vererek, özel sektörün kapasite artırımı ve modernizasyon yatırımlarıyla üretim miktarını artırmalarını hedeflediklerini de belirten Aksu, "Bu artırıma imkan verecek modellere öncelik vermeyi düşünüyoruz" dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; özelleştirme; özelleştirme idaresi; hamitabat; termik santral; öib;