18.07.2013

Türkiye, OECD liginde ikinciliğe oturacak

Dünya - OECD 2013 İstihdam Raporu'na göre Türkiye, yüzde 4.6 GSYH artışıyla gelecek yıl üye ülkeler arasında Şili'den sonra en fazla büyüyecek ikinci ülke olacak. OECD'ye göre Türkiye bu yıl ve gelecek yıl en fazla "istihdam artışı" sağlayan üçüncü ülke konumuna gelecek.


Rapora göre Türkiye bu yıl OECD'de bir önceki yıla göre en fazla istihdam artışı görülecek üçüncü ülke olacak. Meksika'da yüzde 2.4, İsrail'de yüzde 2, Türkiye'de ise yüzde 1.9 istihdam artışı bekleniyor.


Gelecek yıl da Türkiye, yüzde 2.7'şer artış sağlaması öngörülen Meksika ve İsrail'in ardından yüzde 2.2 istihdam artışıyla gelen yine üçüncü ülke olacak.


OECD genelinde istihdam bu yıl yüzde 0.5, gelecek yıl yüzde 1 artacak. Euro bölgesinde istihdamda bu yıl yüzde 1, gelecek yıl yüzde 0.2 gerileme öngörülüyor.


Raporda istihdam verilerinin yanı sıra büyüme tahminlerine de yer verildi. Türkiye için bu yıl yüzde 3.1 büyüme tahmininde bulunan OECD, 2014 için büyüme tahminini ise yüzde 4.6 olarak açıkladı. Öngörü gerçekleşirse Türkiye gelecek yıl OECD bünyesinde yüzde 5.3 büyüyecek Şili'den sonra en yüksek büyüme rakamına ulaşacak.

 

OECD ülkeleri bu yıl ortalama yüzde 1.2, gelecek yüzde 2.3 büyüyecek. Euro bölgesinin ise bu yıl yüzde 0.6 daralması, gelecek yıl yüzde 1.1 büyümesi bekleniyor.

İstatistik Görseli