19.04.2011

Zurich Sigorta Türkiye’de ilk beşi hedefliyor

Dünya - TEB Sigorta'yı satın alarak 2008 yılında Türk sigorta pazarına giren Zurich Finansal Hizmetler, Zurich Sigorta markası altında hedeflerini büyütüyor. Dünyanın en büyük sigorta gruplarından biri olan Zurich Finansal Hizmetler, orta vadede Türkiye'de sigorta sektörünün birinci ligini oluşturan ve en iyi performansı gösteren ilk beş şirketten biri olmayı hedefliyor.

Şirketin yenilenen hedef ve stratejileri hakkında bilgi veren Zurich Sigorta Genel Müdürü Lutz Bauer, Türkiye'yi hedef pazarlar arasında, ilk üç içinde gördüklerini söyleyerek, Türkiye'nin sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeli, ekonomik performansı ve nüfus yapısıyla kilit ülkelerden biri olduğunu ve orta vadeli stratejilerinin en iyi performans gösteren ilk beş sigorta şirketi arasında yer alma hedefi doğrultusunda belirlendiğini söyledi.

Bauer, Türkiye'de sigortalama oranının son 10 yılda fazla değişkenlik göstermemesine rağmen, ülkenin büyüme potansiyeli, nüfusu ve coğrafi konumu sayesinde önümüzdeki 10 yılda sigorta alanında büyük sıçrama kaydedeceğini ve şirket olarak kendilerinin bu yönde bir beklentileri olduğunu ifade etti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; finansal hizmetler; sigortacılık; sigorta sektörü; zurich sigorta; lutz bauer; büyüme potansiyeli