19.06.2012

Baxter, 180 milyon dolarlık yatırım yapacak

Dünya - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'yi ilaç sektöründe bir üretim ve Ar-Ge merkezi olarak düşünen firmaların olduğunu belirterek, Eczacıbaşı'nın da ortağı Baxter'ın Türkiye'ye yönelik ciddi ilave yatırım ve yeni tür ilaçların Türkiye'de üretmesiyle ilgili çalışma içerisinde olduğunu, Türkiye'ye yönelik ilk etapta 170-180 milyon ABD doları değerinde yatırım projeleri bulunduğunu bildirdi.

2012 Uluslararası Biyoteknoloji Konferansı’na (BIO International Convention) katılmak üzere ABD'nin Boston kentinde bulunan Ergün, burada BIO üyesi firmalar ile ilaç sektörünün önde gelen bazı firmalarının üst düzey yöneticileri (CEO) ile görüştü.

Ergün, görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunarak, ilaç sektörünün CEO'larına Türkiye'deki Ar-Ge ve üretim teşviklerini anlattıklarını ve Türkiye'deki potansiyeli kendileriyle paylaştıklarını kaydetti.

2012 Uluslararası Biyoteknoloji Konferansı’na Türkiye ilk kez resmi delegasyon olarak yer alıyor. Bakan Ergün'ün başkanlığındaki resmi heyette T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı ve TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak da yer alıyor. Konferansa Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) ve İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) yetkililerinin yanı sıra, ilaç sektöründeki çeşitli firmaların temsilcileri de katılıyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ilaç sektörü; ecza sektörü; nihat ergün; ilker aycı; baxter; eczacıbaşı