19.09.2013

Japon Sumitomo Çankırı’da temel attı

Yeni Şafak - Japon Sumitomo Rubber Industries firması ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ tarafından Çankırı'ya yapılacak 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının temeli, Japonların gelenekleri nedeniyle sessizce atıldı.


AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 516 milyon dolara mal olacak fabrikanın 2015 yılında lastik üretebilecek konuma geleceğini kaydetti.
Filiz, 516 milyon dolarlık bir yatırım olmasına rağmen sessiz sedasız bir şekilde temelin atıldığını dile getirerek, şöyle devam etti: 'Japon geleneklerine göre temel atma töreni sessiz sedasız bir şekilde yapılıyor. Japonlar'da öyle bir inanç var ki yaptıkları işi reklam etmeyi ya da kimselerin bilmesini istemiyorlar. Bu yüzden temel atma törenine hiçbir gazeteciyi, siyasetçiyi ve bürokratı davet etmediler. 516 milyon dolarlık yatırımın temelini 5 kişiyle attılar.'


Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) katkılarıyla hayata geçen yatırım, tamamlandığında 2 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Sumitomo Logosu Görseli