20.11.2013

Vodafone'dan Türkiye'ye yatırıma devam

Yeni Şafak - Vodafone Türkiye, yerli üretim cep telefonu ve tablet için düğmeye bastı. Vodafone Türkiye'nin yeni CEO'su Gökhan Öğüt'ün de ilk kez katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Vodafone sürpriz bir hamle yaptı. Bugüne kadar yurtdışında ürettiği telefonları Türkiye pazarına sunan şirket, Vestel tesislerinde üretilecek telefonları tüketicilerle buluşturmayı planlıyor. Vodafone Türkiye'nin, 2013-14 mali yılı Nisan-Eylül 2013 dönemine ait yarıyıl sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Vodafone'un kendi markasını taşıyan telefonlarını Türkiye'de üreteceğini açıkladı.


Vestel'in Manisa'daki tesislerinde üretilecek Vodafone Blade V isimli telefonlarda erişilebilir fiyat önceliği olacak. Vodafone mağaza sayısının 800'den bin 200'e çıkartılacağı ve üretilecek cihazlar için satış ağının genişletileceği de kaydedildi.


Gökhan Öğüt, Vodafone’un Şanlıurfa’da yapacağı çağrı merkezi yatırımına da değinerek, 'Türkiye'nin kalkınması için özellikle önem verdiğimiz istihdam sağlama konusunda değerli bir adım daha atarak Şanlıurfa'da 40 milyon lira yatırım ve 350 istihdam ile yakın bir tarihte açacağımız çağrı merkezini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye için değer yaratma vizyonumuz çerçevesinde bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de yatırımlarımızı artırarak sürdürme kararlılığında olduğumuzu, faaliyetlerimize bu bilinçle her zamankinden daha güçlü ve güvenle devam ettiğimizi ifade etmek isterim..' diye konuştu.

Vodafone Logosu Görseli