22.06.2012

IFC’den Türkiye’ye 4 yılda 2 milyar dolar yatırım akacak

Star - Türk ekonomisinin gücüne inanan Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC), Türkiye yatırımlarına devam ediyor. IFC CEO’su Thunell, 2012-2015 yılları arasında Türkiye’ye 2 milyar dolar yatırım planladıklarını söyledi.


IFC CEO’su ve Başkan Yardımcısı Lars Thunell, Euro Bölgesi ile ilgili endişelerin ve küresel belirsizliklerin arttığı bir ortamda Türk ekonomisinin ekonomik krize karşı dirençli olduğunu ispatladığını belirterek, Türkiye’ye inandıklarını ve yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.


Türkiye’nin, ekonomisini güçlendirecek reformları gerçekleştirdiğini vurgulayan Thunell “Bu istikamette devam etmek için iş ortamını güçlendirmek ve özellikle küçük ve orta ölçekli şirketleri desteklemek gerekiyor, çalışanların koşullarını, mesleki becerilerini ve eğitimlerini güçlendirmek gerekli” diye konuştu.


Dünya Bankası bünyesinde yer alan IFC, 2010 yılında İstanbul ofisini büyüterek Avrupa ve Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı içeren EMENA bölgesinde 52 ülkeye hizmet verecek şekilde yapılandırmıştı.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ifc; uluslararası finans kuruluşu; türkiye yatırım