23.07.2012

"Uluslararası doğrudan yatırımlar 2012’de 16 milyar doları geçer"

Dünya - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı ve Unilever Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) İzzet Karaca, Türkiye’ye gelen uluslararası doğrudan yatırımların yıl sonunda 16 milyar dolar seviyesini aşabileceğini söyledi. Karaca, uluslararası doğrudan yatırım girişinin olumlu seyrettiğini belirterek, "Türkiye'ye bu yılın ilk beş ayında yaklaşık 6,5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım yapıldığı görülüyor" dedi.
Avrupa'da derinleşen ekonomik krize rağmen Türkiye'ye Avrupa'dan yabancı yatırımın gelmeye devam ettiğini vurgulayan Karaca, 2012'nin ilk beş ayına bakıldığında, yüzde 81 oranında uluslararası doğrudan yatırımın, Avrupa'dan geldiğini ifade etti.


Avrupa'da ekonomik durgunluk ve borç krizi sebebiyle artan endişelere rağmen, krizi fırsata çevirmenin yolları olduğunu dile getiren Karaca, Türkiye'nin ihracatının krizden büyük çapta etkilenmeyeceğini söyledi. Avrupa'daki krizin ilk etapta Türkiye'yi fazla etkilemeyeceğini anlatan Karaca, "Türkiye'nin ihracat yaptığı sektörlere baktığımızda krizden o kadar da etkilenmeyen ürünler olduğunu görüyoruz. Avrupa'da beyaz eşya sektöründe ciddi anlamda rekabetçi olabiliyoruz. İngiltere'de bu alanda lider durumdayız.. " ifadelerini kullandı.


Teşvik yasasının ekonomi üzerindeki olumlu etkilerinin kısa zamanda hissedilmeye başlanacağını belirten Karaca, "Kalıcı olarak cari açığın azaltılması konusunda teşvik yasası ile birlikte Türkiye'ye yatırımların gelişi ve yatırımın ihracata dönüşmesinin etkileri önümüzdeki 6 ile 12 ay içerisinde ekonomide görülecektir" diye konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türkiye yabancı yatırım; yased; türkiye uluslararası doğrudan yatırım; türkiye 2012 yabancı sermaye; türkiye yabancı yatırım 2012; türkiye dyy 2012