27.01.2016

“Türkiye'ye büyük yatırım şevki var”

Sabah - Dünya Ekonomik Forumu kapsamında Davos'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, uluslararası yatırımcılarla bir araya gelerek çok sayıda görüşme gerçekleştirdi.

 

Davutoğlu, düzenlediği basın toplantısında, "Şundan büyük bir memnuniyet duyuyorum, bütün yatırımcıların Türkiye'ye yönelik olarak büyük bir yatırım şevki var, ilgi pozitif" diye konuştu. "Milyarlarca dolarlık yatırımın Türkiye'ye gelmesi için uygun zemin olduğunu gördüm" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yükselen ekonomilerde kalkınma ortalama yüzde 1.8 iken Türkiye'de yüzde 4. Türkiye yüzden 2'den fazla kalkınabilen bir ülke olduğu için başlı başına bir cazibe merkezi oluşturuyor. Uluslararası piyasaları tekrar tekrar dolaşarak güveni pekiştirmeliyiz. Bundan sonraki trafik takvimimiz dış yatırım atmosferiyle ilgili olacak."


Davutoğlu, Davos faaliyetlerinin önemli ayaklarından birinin yatırımcılarla yaptığı görüşmeler olduğunu belirtti. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) organizasyonu ile finans kuruluşu ICBC'nin yanı sıra Mitsubishi gibi Türkiye'de yatırım yapan, dünyanın sanayi alanındaki dev şirketleriyle ve Türkiye'ye özel ilgi gösteren uluslararası yatırımcılarla görüşen Davutoğlu, şunları anlattı: "Son dönem ilan ettiğimiz sektörel dönüşüm programlarından ve yapısal reformlardan büyük memnuniyet ifade ettiler. 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye'yi tekrar yatırım limanı olarak gördüklerini bir kez daha ifade ettiler."


Davutoğlu, çevre ekonomilerdeki sarsıntılar ve dünya ekonomisindeki çalkantılar sebebiyle yatırımcıların güvenli liman ve kalıcı bulunabilecekleri merkezler aradıklarını ifade etti. Davutoğlu, "Afro-Avrasya'da dünyanın en büyük üretim üslerinden biri ve en iyi yetişmiş insan unsurlarından biri Türkiye'de. Ülkemizden her yere kısa sürede ulaşmak mümkün. Bu, yatırımcılar için teşvik edici bir unsur. Çok memnun oldum" diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu Görseli