30.05.2011

IFC üs yaptığı Türkiye'ye 3 milyar ABD doları aktaracak

Habertürk - International Finance Corporation (IFC), Türkiye'yi Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (EMENA) bölgesinin yönetildiği merkez olarak seçti.

Dünya Bankası kuruluşu IFC, İstanbul'dan 52 ülkeye yaklaşık 4,5 milyar ABD doları büyüklüğünde kaynak aktarıyor. IFC CEO'su ve Başkan Yardımcısı Lars H. Thunell, Türkiye'ye aktarılacak kaynağın üç yılda 3 milyar ABD dolarına ulaşacağını söyledi. Thunell, ''Türkiye bizim için çok önemli bir ülke ve burada hem finans kuruluşlarına yardım ediyoruz, hem onlarla birlikte çalışarak KOBİ'lere destek veriyoruz. Aynı zamanda enerji sektöründe bir gelişim sağlamak istiyoruz. Türkiye’nin sanayi alanındaki rekabetçiliği çok yüksek standartlarda, dolayısıyla biz de buradaki yatırımlarımızı geliştirmeyi hedefliyoruz. Toplam hacme bakılırsa, önümüzdeki 3-4 yıl için yaklaşık 3 milyar ABD doları değerinde bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Bunun sonucunda, çok büyük bir büyüme gerçekleşecek denilebilir. Türkiye bizim için Rusya, Hindistan, Çin ve Brezilya'dan sonra 5. en büyük yatırım portföyüne sahip olduğumuz ülke, bu da bizim için ne kadar önemli olduğunun göstergesi'' dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; istanbul; dünya bankası; international finance; ifc; ifc emena; finans kuruluşu; lars thunell; kobi finansman; bölgesel üs