31.03.2011

Mercedes-Benz'den Türkiye'ye 200 milyon ABD doları yatırım

Star - Mercedes-Benz Türk, Türkiye’de yeni yatırımlara hazırlanıyor. Kendisini makamında ziyaret eden Mercedes-Benz Türk yetkilileriyle görüşen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, şirketin Aksaray ve İstanbul Hoşdere’deki fabrikalarına 2-3 yıl içinde 200 milyon ABD doları tutarında yatırım planladığını açıkladı.

Türkiye’nin kamyon ve otobüs üretimi açısından bölgedeki en önemli ülke haline geldiğini ifade eden Ergün, “Mercedes’ten ticari araç yatırımları dışında otomobil üretimine başlamalarını da bekliyoruz” dedi.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz ise Türkiye’nin yatırım ve iş ortamı için son derece uygun olduğunu, Türkiye’yi sadece yerel bir pazar olarak değil, dışarıya açılmak için de bir kapı olarak gördüklerini söyledi. İşlerin iyiye gittiğini ve satışlarda eski seviyeyi yakaladıklarını kaydeden Kurz, bu çerçevede Aksaray’da ve İstanbul Hoşdere’de 2-3 yıl içinde 200 milyon ABD doları yatırım planladıklarını açıkladı. Kurz, “Türkiye bizim için sadece üretim üssü değil aynı zamanda Ar-Ge üssü haline geldi” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv yatırımı; mercedes yatırımı; mercedes-benz türk; hoşdere; nihat ergün; kamyon üretimi; otobüs üretimi; wolf dieter kurz