11.05.2020

İlk Yurt İçi Yük Treni Marmaray'dan Geçti



Türkiye'nin Asya ve Avrupa kısımları arasındaki kesintisiz ilk yük treni seferi kapsamında, Gaziantep ve Adana'dan ham madde taşıyan bir yük treni Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine ulaştı. Trenin bu kesintisiz seferi Marmaray tüneli sayesinde gerçekleşti.

Adana'dan yola çıkan 400 metre uzunluğundaki tren, 32 konteynerde 1.300 ton ağırlığında mal taşıdı. Çorlu istasyonunda indirilen yükler kara yoluyla Tekirdağ'daki Asyaport Limanı'na götürülecek.

Marmaray üzerinden yük treni hizmetinin aktif hale geçmesiyle yılda 25.000 konteyner taşınması planlanıyor.

Yük treni taşıma projesini yürüten şirket, açıklamasında şunları ifade etti: "Türkiye'nin en önemli demir yolu projelerinden ikisi olan Ömerli ve Tekirdağ yükleme boşaltma istasyonlarını kurduk. Hedefimiz, 2020 yılından itibaren ülke çapında 25 bini Boğaz geçişli olmak üzere 250 bin konteyner (5 milyon ton) taşıma yapmaktır. 2019 yılında fiilen gerçekleştirdiğimiz taşıma 2 milyon ton ağırlığında konteynerdir. Yük trenlerini Türkiye'nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Marmaray demiryolu tünellerinden geçirerek ülkemizin ekonomisine ve Devlet Demiryolları İşletmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." ​​

Marmaray'dan Geçen Yük Treni Görseli