12.08.2020

Fransız Devi Türk Haznedar Grubunu Satın Alıyor

​Endüstriyel mineraller alanında dünya devi Fransız Imerys şirketi, Türkiye'nin önde gelen ısıya dayanıklı tuğla imalatçısı Haznedar Grubu ile yüzde 60 oranında hisse satın almak üzere anlaşmaya vardı.

Imerys yaptığı açıklamada tarafların yüzde 60'lık çoğunluk hissenin satın alınması için anlaştıklarını, Fransız devinin kalan yüzde 40'lık kısım için ise satın alma opsiyonunu elinde bulundurduğunu belirtti. Anlaşmanın 2020'nin son çeyreğinde sonuçlanması bekleniyor.

Imerys yaptığı açıklamada, 2019 yılında, yüzde 40'ı ihracattan olmak üzere, 64 milyon ABD doları gelir elde eden ve FAVÖK (EBITDA) değeri 17 milyon dolar seviyesinde bulunan Haznedar Grubunu satın almasıyla refrakter pazarında elini güçlendirdiğini vurguladı. Açıklamada ayrıca; “Imerys, mevcut ürünlerini bazik ve asidik refrakter tuğlalar ile tamamlayacak ve Avrupa, Orta Doğu ile Afrika arasında stratejik bir konumda bulunan Türkiye'deki rekabetçi üretim üssüyle birlikte sektördeki pozisyonunu genişletecektir. Grup aynı zamanda Haznedar'ın güçlü markası ve yüksek nitelikli ürün yelpazesi ile cazip ve büyüyen Türk pazarındaki konumunu da güçlendirecektir" denildi.
Imerys Logosu ve Üretim Tesisi Görseli