11.06.2021

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi BIOKOREA 2021’da Türkiye’yi Temsil Etti

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi koordinasyonunda, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası ve Türkiye Biyoteknolojik İlaç Platformu (TBP) iş birliğiyle, dünyanın en büyük uluslararası biyoteknoloji etkinliklerinden biri olan BIOKOREA 2021'de yer aldı.

Türk sağlık sektörünün güçlü yönleri hakkında konuşan Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu “Güçlü halk sağlığı politikalarımız, teşviklerimiz, yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik düzenlemelerimiz, komşu ülkelerdeki pazarlara erişimi kolaylaştıran jeostratejik konumumuz ve 84 milyonluk nüfusumuz Türk sağlık sektörünü öne çıkaran faktörlerdir" dedi.

Dağlıoğlu, “Güney Koreli yatırımcıların biyoteknoloji konusundaki uzmanlığının ve Türkiye'ye olan ilgilerinin farkındayız. Bu ilginin gelecekte somut yatırımlara ve iş birliğine dönüşeceğine inanıyoruz" diyerek sözlerine devam etti.

BIOKOREA 2021, Türk ilaç şirketlerine Türkiye'nin hızla büyüyen biyoteknoloji pazarını sergilemek, yükselen trendleri keşfetmek, önemli ortaklıklar kurmak ve dünyanın dört bir yanından meslektaşlarıyla verimli eğitimlerden yararlanmak için bir platform sundu.​

" src=