21.05.2021

Yatırım Ofisi Çinli Yatırımcılar için Webinar Düzenledi

​Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Türkiye'deki Çin Büyükelçiliği ve China Export & Credit Insurance Corporation (Sinosure) 21 Mayıs'ta Türkiye'nin yatırım ortamı tanıtan ortak bir webinar organize etti.

Webinara Türkiye'nin Çin Büyükelçisi A. Emin Önen, Türkiye'deki Çin Büyükelçisi Liu Shaobin ve Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu katıldı.

Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Covid-19 pandemisi sonrası Türkiye'deki yatırım ortamına değinerek, "Pandemi kaynaklı arz ve talep şokları ve yakın zamanda Süveyş Kanalında yaşanan lojistik kriz, bir yandan küresel tedarik zincirlerinde bir değişimin gerekliliğini ortaya koyarken diğer yandan Türkiye'nin yatırımcılara bölgesindeki kazançlı pazarlara erişmeleri ve tedarik zincirlerini çeşitlendirmeleri için eşsiz fırsatlar sunduğunu kanıtladı" dedi.

Dağlıoğlu "Türkiye'nin görece avantajları, üretim gücünde, teknoloji konusunda meraklı genç yeteneklerinde, jeostratejik konumunda, serbest ticaret anlaşmalarında, lojistik altyapısında, dirençli ekonomisinde, liberal ve iş dostu yatırım ortamında yatmaktadır" diye sözlerine devam etti.

Dağlıoğlu “Avrupa Birliği'ne, Ortadoğu'ya ve Kuzey Afrika'ya erişimde Çinli şirketler Türkiye'yi bir sıçrama tahtası olarak kullanabilir. Türkiye'nin Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği ve 28 ülke ile serbest ticaret anlaşması bulunmaktadır. Türkiye'deki şirketler neredeyse bir milyar potansiyel müşteriye ulaşabilir. Türkiye üretim ve ihracatta Çinli şirketler için ideal bir lokasyondur" dedi.

" src=