6.04.2021

Yatırım Ofisi, AmCham Türkiye ile Webinar Serisi Yapıyor

​​​Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve AmCham Türkiye işbirliğiyle düzenlenen “Küresel Değer Zincirleri Sohbetleri" serisinin “Yatırım Perspektifi" başlıklı ilk webinarı yapıldı. Webinarda sektör uzmanları küresel değer zincirlerindeki (GVCs) dönüşümü konuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Özsoy ve Ford Otosan Genel Müdür Vekili Dave Johnson webinarda yer alan katılımcılar arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Ahmet İhsan Erdem değişen dünyadaki Türkiye'nin yatırım ortamıyla ilgili görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Erdem “Türkiye'nin yatırım ortamını değişen küresel ortama hazırlamak için ilgili bakanlıkların, kuruluşların ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla özel bir görev gücü kuruldu. Ayrıca son reform paketinde GVC'lerde Türkiye'nin katılımını artırmak için özel reform ve politika aksiyonları yer aldı" dedi.

Erdem ayrıca “Şirketlerin yerelleşme ve çeşitlendirme stratejileri doğrultusunda ağ kurmak, dirençli ve dinamik bir üretim kapasitesine ulaşmak için daha güçlü yerel endüstriyel kümelenme geliştirmeye daha fazla odaklanıyoruz" şeklinde konuştu.​

" src=