3.06.2020

Yatırım Ofisi ve EY Türkiye Web Semineri Düzenledi

​Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, 3 Haziran tarihinde Ernst & Young Türkiye ile birlikte "DYI 2.0: COVID-19 ile Günümüz, Sonrası ve Ötesi" başlıklı bir seminer düzenledi.

Açılış konuşmasını yapan Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, dünya çağında 6 milyondan fazla kişiyi etkileyen COVID-19 pandemisine karşı Türkiye hükümetinin aldığı önlemlerden bahsetti.

“Türkiye hazırlıksız yakalanmadı… Türkiye, kamu özel sektör ortaklıkları, entegre sağlık kampüsleri ve gelişmiş teknolojilerle donatılmış şehir hastaneleri yoluyla sağlık altyapısına yatırım yapmaktadır. Yabancı yatırımcıların da Türkiye'nin sağlık kamu özel ortaklık projelerinde önemli bir rol oynadığından söz etmeden geçemeyiz," dedi.

Dağlıoğlu ayrıca pandeminin doğrudan yabancı yatırım üzerindeki etkisinden söz etti. “Son zamanlardaki gelişmeler küresel doğrudan yabancı yatırım için güçlükler doğursa da diğer taraftan şirketler ve yatırım destekleme ajansları için de yeni fırsatlar doğuracak," dedi.

Yatırım Ofisi Strateji Bölümü Direktörü Muhiddin Keskin; EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları ve EY Türkiye Yönetim Ortağı Serhat Akmeşe de web seminerine katıldı.

Yatırım Ofisi'nin EY Türkiye ile Düzenlediği Web Semineri ile İlgili Görsel