28.12.2020

Yatırım Ofisi Başkanı: Uluslararası Teknoloji Şirketlerinin Yeni Yatırımları Yolda

​​​​​Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, uluslararası teknoloji şirketlerinin yakın zamanda yeni yatırımlar açıklayacaklarını belirtti.

Telefon üreticisi Oppo'nun Türkiye'de yatırım kararı üzerine yorum yapan Dağlıoğlu “Oppo, yaklaşık 50 milyon dolar tutarında bir yatırım açıkladı. Görüştüğümüz benzer uluslararası teknoloji firmalarının da yakın zamanda yatırımlarını açıklamasını bekliyoruz" dedi.

Dağlıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye'de yıllık 10 milyon adetin üzerinde cep telefonu satıldığını biliyoruz. Cep telefonu üretiminde de uluslararası firmaların öncelikle iç pazardaki ihtiyacı karşılayacağını, sonrasında bölgemizdeki diğer ülkelere ihracat yapacaklarını düşünüyoruz."

Dağlıoğlu, Yatırım Ofisi'nin ülkeye teknoloji odaklı, yüksek katma değerli ve istihdam yaratan yatırımlar çekmek için çalıştığını belirtti. Dağlıoğlu, “Yatırımlara ilişkin tüm süreçleri takip ederek yatırımcılar için tek durak ofis yaklaşımıyla zamana uyum sağlayarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim her zaman önceliğimiz doğrudan şirketlerin gündeminde yer almak. Bu sebeple hedeflenen sektörlere ve yatırımcılara Türkiye'yi tanıtmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Dağlıoğlu, eğitimli genç iş gücü, çok yönlü sanayi altyapısı, güçlü dijital altyapısı ve geniş bir pazara erişimi ile Türkiye'nin bölgesinde yerel ve uluslararası teknoloji yatırımcıları için bir cazibe merkezi olduğunu vurguladı.​

" src=