25.12.2009

İstanbul dünya çapında moda merkezi olma yolunda

 

 

Dünya - CNR Holding Satış Koordinatörü Selçuk İçinsel, tüketim alışkanlıklarının küresel ekonomik krizle birlikte değişim göstererek Batı ülkelerinden Doğu’ya doğru kaydığını aktardı. İçinsel, coğrafi konumu itibarıyla bir buluşma noktası olan İstanbul'un özellikle moda alanında dengeleri lehine çevirebileceğini vurguladı.

 

Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan İstanbul Moda Fuarı, yabancı katılımcı grupların akınına uğruyor. 24-26 Ocak tarihlerinde CNR EXPO Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuara Rusya, Suudi Arabistan, Danimarka ve ABD önemli satın alma zincirleri ile katılıyor. Fuara toplam 125 firmanın katılması bekleniyor.

 

Yunanistan ve Bulgaristan'ın tekstil ve hazır giyim derneklerinin 120'şer kişilik alım grubu getirdiği fuara Ürdün ve Romanya da 10'ar kişilik alım grubu ile katılıyor. İsveç Moda Derneği ve Stockholm Ticaret Odası 20 kişilik alım grubu ile İstanbul Moda Fuarı'nda olacak, öte yandan Rusya’nın Krosnodar kenti ticaret odası 12 kişilik, Sırbistan Ticaret Odası ise 8 kişilik alım grubunu fuara gönderiyor.

 

Suudi Arabistan ve Ürdün'ün ilk kez katılacağını açıklayan İçinsel, "Suudi Arabistan'ın en büyük zincir mağazası Saudi Home'un fuarda hatırı sayılır bir satın alma yapması bekleniyor" dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png