9.03.2010

Kuveyt’ten tarım ve gıda sektörüne yatırım sinyali

 

Reuters - T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Alpaslan Korkmaz, Kuveytli ve diğer Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinden şirketlerin Türkiye’de tarım ve gıda sektörlerinde yatırım yapmayı düşündüklerini ve bu yıl içinde bu yönde anlaşmaların imzalanabileceğini söyledi.

 

Alpaslan Korkmaz, bir konferans için bulunduğu Kuveyt’te gazetecilere verdiği demeçte, “Ülkemize, özellikle Kuveyt’te, çok büyük bir ilgi var. Bu yıl Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinden Türkiye’ye tarım ve gıda sektörlerinde ilgi çekici yatırımlar yapılacak” dedi. Korkmaz ayrıntı vermekten kaçınırken, yatırımların tahıl üretimi, hayvancılık ve gıda işleme gibi alanlarda gerçekleşebileceğinden bahsetti. Korkmaz ayrıca Kuveytli yatırımcıların emlak, yenilenebilir enerji ve bankacılık sektörleriyle de ilgilendiğini söyledi.

 

TYDTA Başkanı Korkmaz, “Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinden düzenli olarak artan yatırımlar olduğunu gözlemliyoruz. Geçen yıl bu ülkelerden Türkiye’ye gelen yatırım miktarı 500 milyon ABD dolarının biraz daha üzerindeydi. Bu yıl 1 milyar ABD dolarının üzerine çıktığını görmeyi umuyoruz” dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
alpaslan korkmaz; tydta; kuveyt; yatırım; tarım; gıda; körfez ülkeleri; kik