11.10.2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisinin Açılış Törenine Katıldı

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Ekim'de Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisinin temel atma törenine ve Adana'da son zamanlarda tamamlanan, devlet hastanesi ve sağlık merkezleri gibi çeşitli projelerin açılış törenlerine katıldı.

Türkiye'nin Yeşil Kalkınma Devriminin başlangıcını ilan ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Temellerini attığımız bu fabrikada olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizde yapılacak her yatırımı bu yaklaşımla planlayacak ve uygulayacağız. Dijitalleşme ve yapay zeka gibi yeni teknolojileri kullanarak ülkemizi şimdiden geleceğin sanayi altyapısı ile donatmaya kararlıyız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcılara küresel üretim ve lojistik sistemlerinin yeniden yapılandırıldığı bu dönemde Türkiye'ye yatırım yapmaları için çağrıda bulunarak “Sıklıkla söylediğim gibi Türkiye'ye güvenen ve yatırım yapan pişman olmaz. Tam tersine yatırımlarından her zaman kazançlı çıkar. “Hep beraber kazanalım" diyerek, kapılarımızın yatırımcılara sonuna kadar açık olduğunu tekrarlamak isterim" dedi. 

2024 yılında devreye alınması planlanan tesisin, Türkiye'nin polipropilen ithalatını yüzde 20 oranında azaltması hedefleniyor.​
" src=