8.03.2021

SKA Yatırımcı Haritası 11. Boğaziçi Zirvesinde Tanıtıldı

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da gerçekleştirilen 11. Boğaziçi Zirvesi'nde video konferans yoluyla bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “Sosyal faydanın gözetilmediği, katma değere dönüşmeyen bir yatırım, eksik kalmış bir yatırımdır. Sürdürülebilirlik, sosyal girişimcilik ve sosyal sorumluluk kavramlarını içeren etki yatırımları, insanlık için önemli imkânlar sunuyor. Bu yenilikçi yaklaşımı günümüzün iş ve sosyal hayatıyla bir araya getiren şirketlerin desteklenmesini önemsiyoruz. Biz de gerek Cumhurbaşkanlığı gerek diğer kurumlarımız aracılığıyla etki yatırımı çalışmalarına gereken tüm desteği vereceğiz," dedi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından talep edilen, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve İstanbul Uluslararası Özel Sektör Merkezi (IICPSD) ortaklığıyla geliştirilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Türkiye Yatırımcı Haritası da 11. Boğaziçi Zirvesi kapsamında tanıtıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de etki yatırımcılığına yönelik Türkiye Etki Yatırımı Ulusal Danışma Kurulunun oluşturulmasına katkı veren UNDP, Etki Yatırımı Platformu (Etkiyap), Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'ne teşekkür ederek kurul üyelerini tebrik etti. Türkiye Yatırımcı Haritasının, uluslararası sermayenin Türkiye'ye daha fazla gelişinde önemli bir rol oynayacağını ekledi.

“SKA Türkiye Yatırımcı Haritası: Politika Diyaloğu" etkinliğinde katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu şu ifadeleri kullandı: “Bu çalışma, Türkiye'deki yatırım fırsatlarına bakmak isteyen kamu ve özel sektördeki karar vericiler için son derece yararlı bir rehber niteliğinde. İçerisinde hedef şirketlerden de güzel örnekler bulunuyor. En önemlilerinden biri ise e-mobilite tarfında bulunan Türkiye'nin yerel elektrikli otomobil markası TOGG." ​

SKA Türkiye Yatırımcı Haritası, 9 öncelikli ve 14 alt sektörde belirlenen 27 yatırım fırsatı alanı hakkında ayrıntılı bilgi sunuyor. Haritadaki öncelikli sektörler arasında teknoloji ve iletişim, ulaşım, yenilenebilir ve alternatif enerji, eğitim, sağlık, gıda ve içecek, tüketim malları, altyapı ve finansman bulunuyor. ​

Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Zirvesinde Konuşma Yaparken Çekilmiş Fotoğrafı