29.01.2021

Siemens Gamesa: “Türkiye Küresel Yatırımcıların Odağında”

​​​​Küresel yenilenebilir enerji şirketi Siemens Gamesa'nın CEO'su Lars Bondo Krogsgaard Türkiye'nin büyüme potansiyeline olan inançlarının tam olduğunu söyledi.

Krogsgaard “SGRE (Siemens Renewable Energy Gamesa) Türkiye'nin büyüme potansiyeline inanmaktadır. SGRE deneyimini, bilgisini, yüksek teknolojisini ve tabii ki yatırımlarını ülkeye getirebilir" dedi. Krogsgaard Türkiye'deki rüzgar enerji sektörünün hem yerli hem de yabancı yatırımcıların odağında olduğunu belirtti.

Krogsgaard “Pandeminin ortaya çıkışı, yenilenebilir enerjinin önemli rol oynadığı sürdürülebilir ekonomik gelişme modellerinin tasarlanması ihtiyacına dikkat çekti. Bu nedenle, bu kriz hükümetlerin iklim değişikliğini azaltma taahhütlerini yerine getirmeleri için bir fırsat sunmaktadır.  Türkiye büyüyen ekonomisi, artan nüfusu, enerji talebi, mükemmel rüzgar enerji kaynakları, güçlü tedarik zinciri ve destekleyici hükumeti ile doğru temellere sahiptir" şeklinde sözlerine eklemede bulundu.

Siemens Gamesa, rüzgar enerji sektörünün gelişimine büyük ölçüde katkı sağlayan bir rüzgar türbin fabrikasına ve bir Ar-Ge merkezine yatırım yapan Türkiye'deki ilk ve tek rüzgar türbin tedarikçisidir.​

Rüzgar Türbini Görseli