28.04.2021

Rus Sputnik V Aşısı Türkiye'de Üretilecek

​Türkiye'den Viscoran İlaç ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), koronavirüse karşı dünyanın ilk lisanslı aşısı Sputnik V'nin üretimi için iş birliğine karar verdi.

RDIF'in yaptığı açıklamada “Viscoran İlaç üretimin yerelleştirilmesi için hazırlıkları yaptı ve önümüzdeki aylarda birçok firmada Sputnik V'nin üretimine başlamayı planlıyor" denildi.

Viscoran İlaç RDIF'le yapılan düzenlemenin bir parçası olarak diğer önde gelen yerel ilaç üreticileri ile ilişki kurulmasında da yardımcı oluyor.  Teknoloji geçişi hali hazırda CinnaGen İlaç ile gerçekleştiriliyor, toplam kapasiteyi genişletmek için diğer iki üretim tesisi ile görüşmeler sürüyor.

Viscoran İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, “Üretim anlaşmasına ek olarak lisanslama süreçleri, depolama ve dağıtım konuları, ürün üzerindeki bazı klinik çalışmaların yapılması da Sputnik V aşısı için Rusya ile yaptığımız iş birliğinin parçasıdır. Ayrıca bu konu üzerindeki çalışmalarımız çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Uluslararası arenada konuşulan böyle değerli bir ürüne katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Sputnik V küresel anlamda 3 milyar insanın bulunduğu 61 ülke tarafından onaylandı. Koronavirüs enfeksiyon oranları çalışmasına göre Sputnik V aşısı yüzde 97,6 etkinlik gösterdi.​​​

" src=
Viscoran İlaç ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu; RDIF;  Sputnik V