21.05.2021

Türkiye 519 Adet Mavi Bayraklı Plajı ile Dünya Üçüncüsü Oldu

​Mavi Bayraklı plajların sayısının 519 adede ulaşması ile Türkiye, plaj temizliği ve güvenlik parametreleri açısından küresel olarak dünyanın en temiz plajları listesinin üçüncü sırasına yerleşti.​

2021 yılı itibarıyla Türkiye'de toplam 519 adet Mavi Bayraklı plajın yanı sıra 22 marina, 6 yat ve 10 sürdürülebilir turizm teknesi Mavi Bayrak etiketi ile ödüllendirildi.

49 ülkenin yer aldığı küresel listede İspanya 615 plajı ile ilk sırayı aldı. 545 plajı ile Yunanistan ise ikinci oldu.

Mavi Bayrak, merkezi Kopenhag Danimarka'da bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından çevre açısından güvenli plajları ödüllendiren bir sertifikadır.

Kar amacı gütmeyen Danimarkalı kuruluş bu sene Türkiye'nin 33 plajına daha Mavi Bayrak ödülü verdi. Yeni belirlenen plajların çoğu Ege ve Akdeniz kıyılarında yer alıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin sahillerde yaşayan tüm canlılara temiz bir yaşam alanı sağlamak için aralıksız çalıştığını söyledi.

Bakan Kurum “Bugün bir kez daha tüm çabalarımızın takdir görmesinin onurunu yaşıyoruz. 2021 yılında ülkemiz 519 adet Mavi Bayraklı plajıyla üçüncü sırada yer aldı" dedi ve Türkiye'nin 2023 yılında liderliğe çıkmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.​​​

" src=