2.03.2010

Türkiye ve Çin “ticaret köprüsü” kuracak

 

AA - Türkiye ve Çin, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için iş birliği yapacak. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin, Çin'in Ankara Büyükelçisi Song Aiguo ile görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla atılacak adımlar ele alındı.

 

Özyeğin, iki ülkeden üst düzey heyetlerin karşılıklı ziyaretler yoluyla iş birliği ve yatırım alanlarını değerlendirmesini önererek, Çin'den gelecek iş adamı ve yöneticilerden oluşan bir heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

 

Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin, Büyükelçi Aiguo’ya, Türkiye'nin Rusya ile gerçekleşen enerji alışverişinin önümüzdeki beş yılda önemli boyutlara ulaşacağını ifade ederek, benzer bir iş birliğinin Çin ile yapılmasının mümkün olduğunu aktardı. Özyeğin, DEİK olarak Çin'de temsilcilik ofisi açılması yönünde çalışmalar yürütüldüğü bilgisini de verdi.

 

Halen 67 Türk firması Çin’de temsilcilik bulundururken, 305 Çin firması da Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Türkiye ve Çin arasındaki ticaret hacmi 2008 yılında 12,6 milyar ABD doları olarak gerçekleşmişti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
DEİK; hüsnü özyeğin; çin; türkiye; ticaret köprüsü; Song Aiguo