8.12.2020

Türkiye'nin İlk Helikopter Motoru Görkemli bir Törenle Görücüye Çıktı

​5 Aralık'taki düzenlenen törende “Güçlü bir savunma sanayimiz olmadan geleceğe güvenle bakamayız,​” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk yerli helikopter motoru TEI-TS1400’ü tanıttı ve Tasarım Merkezi’nin açılışını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geleneksel savaşta süregelen bir değişim söz konusu olduğunu göz önünde bulundurarak, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak savunma sanayini inşa etmek için son 18 senedir durmadan çalışıyoruz,” dedi.

Video konferans yoluyla dinleyicilere Vahdettin Köşkü’nden seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin savunma geleceği açısından bu günün çok anlamlı olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı himayesinde, TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş (TEI) tarafından yürütülen Turboşaft Motor Geliştirme Projesinin Türkiye'de bir örnek olacağını belirtti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “Turboşaft Motor Geliştirme Projesi kapsamında yapılacak yatırımlar ve kazanılacak kabiliyetlerle TEI kendi alanında ülkemizde rol model haline dönüşecektir,” dedi. Cumhurbaşkanı konuşmasında, “Tasarım Merkezi’nde ise mühendislerimiz, tasarım ve araştırma geliştirme birimlerimiz çok daha verimli ve koordineli şekilde çalışmalarını yürütecektir,” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım ve teşvikler dâhil olmak üzere, Türkiye'nin daha da bağımsız olmasına yardımcı olacak her girişime Türk hükümetinin her türlü desteği vermeye hazır olduğuna vurgu yaptı. 
Türkiye'nin İlk Helikopter Motoru Görseli