15.10.2021

Startup Yatırımları Üçüncü Çeyrekte Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

Tüm zamanların rekorunu kaydeden Türk startup şirketleri 2021 yılının ilk dokuz ayında 206 anlaşmada toplam 1,4 milyar ABD doları yatırım topladı. Startups.Watch'un “Türkiye Girişim Firmaları Ekosistemi 2021 Üçüncü Çeyrek Raporu"na göre startup yatırımlarının işlem hacmi on kattan fazla arttı ve işlem adedi yıllık bazda yüzde 49 yükseldi.

Türkiye, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde en çok yatırım çeken ülkeler arasında Avrupa'da 13. sırayı alırken melek yatırımlar ve girişim sermayesi (VC) yatırımları sıralamasında Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde 5. oldu.

Rekor yatırım tutarında oyun firmalarına olan yatırımlardaki artışın etkisi büyük oldu. Yılın ilk dokuz ayındaki oyun sektörüne 40 adet yatırım gerçekleşti ve her beş anlaşmadan biri oyun sektörüne yapıldı.

Bu rakamlarla 2021'in üçüncü çeyreğinde Türkiye Avrupa'da dokuzuncu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Fonlama Birinci Liginde üçüncü oldu.

Dream Games, Hepsiburada, Getir, Peak Games ve Trendyol olmak üzere artık 5 üyesi olan “Türkiye'nin Milyar Dolarlık Startup Kulübü" 2021 yılındaki rekor yatırımlarla dikkat çekici bir artış sağladı.
" src=