3.06.2014

TYDTA, yabancı yatırımcılara Londra’dan seslendi

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) son olarak İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlediği bir dizi etkinlikle Türkiye’nin sunduğu iş ve yatırım fırsatlarını yabancı yatırımcılara tanıtmaya devam ediyor.


28-29 Mayıs tarihlerinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımları ile gerçekleşen yatırım etkinliklerinden Financial Times ofisinde yapılan “Türkiye’de Yatırım Yapmak” konulu konferansta ülkedeki iş ve yatırım ortamı hakkında detaylı bilgi veren konuşma ve panellere ek olarak Türkiye’de faaliyet gösteren önde gelen yabancı şirketlerin temsilcileri de deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.


Yatırım etkinliklerinin ikinci ayağında Londra’da ofisi bulunan çok uluslu Japon şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle yapılan toplantılar yer aldı. Bakan Şimşek ve TYDTA Başkan Yardımcısı Arda Ermut’un katılımları ile Sumitomo-Mitsui Banking Corporation’ın (SMBC) Londra ofisinde gerçekleştirilen toplantılarda Türkiye’nin istikrarlı biçimde büyüyen ekonomisi, kilit coğrafi konumu ve genç nüfusu ile uluslararası şirketlere sunduğu fırsatlar ve imkanlar masaya yatırıldı.


Londra etkinliklerinin son ayağını oluşturan uluslararası hukuk firması Chadbourne & Parke ofisinde yapılan ‘Türkiye’de Altyapı ve Enerji’ konulu seminerde ise Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında başrolleri oynayacak iki kilit sektörü derinlemesine analiz eden konuşma, sunum ve paneller yer aldı.

Türkiye’de Altyapı ve Enerji Konulu Seminer Görseli
türkiye; başbakanlık yatırım ajansı; tydta; ispat; mehmet şimşek; arda ermut