4.03.2014

Fransız enerji devi Alstom’dan Türkiye’de yeni yatırım

Dünya - Dünyanın önde gelen enerji ve ulaştırma şirketi Alstom, Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Fransız şirket, Delta Grup’a bağlı enerji firması Deltom’un yüzde 30 hissesini almak için ön anlaşma imzaladı. Rekabet Kurumu’na başvuruda bulunan Alstom, Deltom Jeotermal Analiz Enerji Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yüzde 30 hissesini Alstom Power ve Alstom Renewable Holding B.V. şirketleri bünyesine devralıyor.


Deltom hisselerinin alınması ile ilgili DÜNYA’ya konuşan şirket yetkilileri, şu açıklamada bulundu: “Alstom, jeotermal kaynakların geliştirilmesi ve jeotermal enerji santrallerinin inşası için Delta Grubu ile ortak girişim kurmak üzere bir ön anlaşma imzaladı. Jeotermal enerji üretmek üzere imzalanan anlaşmanın hedefi, jeotermal enerji sahalarını geliştirmek ve yüksek kapasitede jeotermal enerji üretecek santraller kurmak.”


21 milyar avroya ulaşan cirosu ile dünya genelinde 93 bin kişiye istihdam sağlayan Alstom’un Türkiye’de beş satış ofisi, bin 200 çalışanı bulunuyor. Alstom Grid, Alstom Power ve Alstom Transport şirketlerini bünyesinde barındıran Fransız devi, Gebze’deki Alstom Grid fabrikasına son 8 yılda 42 milyon avro yatırım yaptı. Alstom ayrıca Gebze tesisinde bölgenin en büyük test merkezini açmaya hazırlanıyor. Tedarik ettiği metro araçları, elektromekanik işler, elektrikli tren setleri ve lokomotifl er önemli projelerde yer alan Alstom Transport Türkiye ise yakın bir geçmişte Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin merkezi oldu.

Alstom Logosu