6.08.2013

Airbus yatırım için Çorlu'ya iniyor

Star - Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden olan Airbus, Türkiye’de yatırım için kolları sıvadı. Airbus’ın mekanik ve elektronik parça üreten iştiraki, Şahinler Holding’in Çorlu’da sahibi olduğu Avrupa Serbest Bölgesi’nde (ASB) yatırım yapma kararı aldı.


Airbus, en son THY’ye 117 uçak satmak için anlaşma yapmıştı. Nisandaki törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Airbus CEO’su Fabrice Bregier’a yatırım çağrısı yaparak “Burada uçak yapalım kardeşim. Buraya güzelce gelin, tam bir işbirliği, alışveriş değil. Türkiye’ye park edin” demişti. “Bu uçağı kaçırmayın” diyen Yıldırım’a CEO Fabrice Bregier “Ne yapabiliriz, bir bakalım” yanıtını vermişti. Aradan geçen 3 aylık süreç sonunda Airbus, Şahinler Holding’in sahibi olduğu ASB’den 10 bin metrekarelik bir arsa satın aldı.

Arsa üzerine yapılacak yatırımın temelleri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla önümüzdeki aylarda atılacak. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Airbus’la birlikte bu yıl sonuna kadar ASB’de 5 yeni firmanın yatırım yapacağını söyledi.
Şahin “Airbus, mekanik ve elektronik aksam üretecek. Bunun dışında makine, alimunyum, ambalaj ve sakız şekerleme üretimi yapan 5 firma da yıl sonuna kadar temel atmış olacak. Yatırımların toplam büyüklüğü 55 bin metrekareyi bulacak” dedi. ASB’nin geçen yıl 2.3 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşarak serbest bölgeler sıralamasında 4’üncülüğe yükseldiğini dile getiren Şahin “Yılsonuna kadar ticaret hacmi 3 milyar doları bulacak” diye konuştu.

İniş Yapan Uçak ile İlgili Görsel