7.02.2012

Siemens, Türkiye fabrikasını büyütüyor

Milliyet - Türkiye’de 20 kişilik Ar-Ge kadrosunu 100 mühendise çıkaran ve fabrika yatırımlarını büyütme kararı alan Siemens’in Yönetim Kurulu Üyeleri, Haziran ayında İstanbul’a gelerek yeni yatırım stratejisi çizecek.

Siemens Türkiye’nin Genel Müdürü Hüseyin Geliş, grubun yatırım tarafında yeni girişimlere hazırlandığını belirterek, “Avrupa’nın krizde olması fark etmiyor. Siemens, Türkiye’de daha fazla nasıl yatırım yapabileceğinin peşinde. Bunun için Haziran ayında Siemens’in tüm yönetim kurulu İstanbul’a gelecek ve 2016 yılına kadar Türkiye’de Siemens olarak nasıl bir şirket olacağını konuşacağız. Ana konu Türkiye’deki yatırım fırsatları olacak” dedi.

2011 yılında bir yıl öncesine göre ciro olarak % 35 büyüdüklerini kaydeden Geliş, “2012 yılında da Türkiye’de ciddi büyüme hedefliyoruz. 2012 yılında Avrupa’daki durum ağırlaşırsa bizi etkiler ama Avrupa dışında 60 ülkeye ürün satıyoruz. Dünyada çok para var. ABD, Orta Doğu ve Çin’de fazla para var. Türkiye’de de altyapı yatırımları olacak. 2012 yılının iyi olacağına inanıyoruz, en az % 18 büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.

Türkiye bünyesinde Ar-Ge merkezini büyüttüklerini söyleyen Hüseyin Geliş, “Bundan 4 sene önce Ar-Ge’de toplam olarak 20’den az kişi çalışıyordu, bugün 100 kişi çalışıyor. Siemens Türkiye’ye yeni bir rol veriyor. Mühendis transferine başladık. Almanya’da açık var. Sadece Siemens 3 bin mühendis arıyor. Türkiye’den mühendis transferine başladık. Ar-Ge merkezlerimizde eğitiyoruz. Yılda en az 10 mühendisi Türkiye’den Almanya’ya transfer ediyoruz” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; siemens türkiye; siemens ar-ge; türkiye yatırım fırsatları; hüseyin geliş