8.03.2011

Alman ThyssenKrupp, Kocaeli’nde ikinci yatırıma hazırlanıyor

Hurriyet - Almanya merkezli teknoloji grubu ThyssenKrupp, Kocaeli’nde yeni bir yatırıma hazırlanıyor.

ThyssenKrupp ile T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, ThyssenKrupp bünyesinde metal şekillendirme faaliyetleri yürüten ThyssenKrupp Metal Forming, 2007 yılı sonunda Kocaeli’nde üretime geçen ilk tesisinin ardından ikinci yatırım kararıyla otomotiv sektörü için şasi ve gövde aksamı üretecek.

30 milyon avroluk yatırım, ilk etapta doğrudan ve dolaylı olarak 250 kişiye istihdam sağlayacak. Sıfırdan yatırımla hayata geçecek tesisin 2011 yılının Ekim ayında faaliyetlerine başlaması, 2013 yılının Ocak ayında tam kapasite üretime geçerek yıllık 50.000 mt’luk üretim gerçekleştirmesi planlanıyor.

ThyssenKrupp, Kocaeli’ndeki tesiste robotik otomasyon sistemi kullanarak araca monte edilmeye hazır şekilde, otomotiv ana sanayi hattına verilebilecek şasi aksamı üretecek.

T.C. Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı M. İlker Aycı yatırımdan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Ajans olarak önceliğimiz, teknoloji ağırlıklı ve katma değer yaratan yatırımların ülkemize gelmesidir. ThyssenKrupp yatırımı, otomotiv sektörü için hayati önem taşıyan şasi üretim teknolojisini ülkemize getirmesi itibarıyla büyük önem taşımaktadır” dedi.

ThyssenKrupp CFO’su Bernd Willenberg ise yatırım kararının önemini vurgulayarak, “Yatırımımız, bölge açılımı için de önemli bir itici güç olacaktır. Bu projenin hayata geçirilmesi için bizlere her etapta son derece önemli katkılarda bulunan T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıklarına da desteklerinden dolayı teşekkür etmek isterim” şeklinde konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; thyssenkrupp; tydta; başbakanlık yatırım; ilker aycı; otomotiv sektörü; şasi üretimi; sıfırdan yatırım