12.12.2011

Huawei gözünü Türkiye'ye dikti

Sabah - Akıllı telefon ve tablet bilgisayarda dünyanın en büyük üç markasından biri olmayı hedefleyen Çinli Huawei, Türkiye'de de bu alanda hızlı büyüme planları yapıyor. Bilgi ve iletişim teknolojileri çözüm sağlayıcısı olan, dünyanın en büyük 50 operatöründen 45'iyle çalışan ve kendi markasını taşıyan cihazlarla da iddialı olan Huawei, yeni akıllı telefonu Vision ve ilk tablet bilgisayarını 2012 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de pazara sunacak.

Türkiye'de aralarında Türk Telekom, Turkcell, Avea ve Vodafone'un da bulunduğu 100'ün üzerinde iş ortağı olan şirket, kurumsal çözümlerde de iddialı. Kamu alımlarına odaklanan, eğitim, finans, enerji, ulaştırma ve sağlık projelerinden pay almak için rakipleriyle yarışmayı planlayan Huawei, Fatih Projesi ve BOTAŞ'ın enerji projeleriyle ilgileniyor.

Türkiye'yi Orta Asya ve Kafkasya'nın merkezi olarak belirlediklerini söyleyen Huawei Kurumsal İletişim Birimi'nin Dünya Başkanı Ross Gan, "Huawei olarak 2015 yılında dünyada ilk üç cihaz üreticisi arasına girmeyi, mobil genişbant cihazlarında liderliğimizi devam ettirmeyi ve ev iletişim teknolojilerinde de lider olmayı hedefliyoruz. Türkiye üs olarak gördüğümüz bir pazar. Türkiye ile ilgili uzun vadeli planlarımız, hedeflerimiz var. Türkiye'de açtığımız Ar-Ge merkezi de ülkeye verdiğimiz önemin en büyük göstergesi" dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; ict sektörü; türk telekomünikasyon sektörü; huawei türkiye; huawei ar-ge; huawei yatırım; fatih projesi