14.04.2014

Yusen Logistics, Türkiye’yi bölgesel merkez yapacak

Dünya - Dünyanın önde gelen lojistik şirketlerinden Japon Yusen Logistics, Türkiye’deki yatırımlarına hız veriyor. Ülkeyi bölgenin yönetim merkezi yapmayı planlayan şirket, Avrupalı perakende devlerinin siparişlerini de buradan yönetmeye başladı. 2014’te taşıdığı yük miktarında önemli oranda artış bekleyen Yusen Logistics'in Türkiye şubesi,  yurtiçinde ve yurtdışında yeni ofisler açmak için de araştırmalara başladı. Türkiye’deki her türlü yatırım fırsatını değerlendiren Yusen Lojistik’in depo yatırımı ve şirket satın alma da gündeminde. Yusen Lojistik Türkiye Genel Müdürü Hakan Meriç, “Yusen, Türkiye pazarına çok güveniyor. Bu ülkede hedefl erimiz çok büyük” dedi.


Ekim 2012 ‘de Türkiye’de faaliyete başlayan şirket kısa zamanda kara, deniz ve hava taşımacılığında özellikle Türkiye ile Uzakdoğu arasında büyük bir hacime ulaştı. Hakan Meriç, bu sene iyi bir sene geçirdiklerini vurguladı. Geçtiğimiz yıl sadece denizyolunda 10 bin TEU’luk hacime ulaşan Yusen, bu rakamı 2014’te 15 bin TEU’ya çıkarmayı hedefl iyor. Kara ve havada ise geçen yıl bin 700 tonluk taşıma yapan şirket 2 bin ton yük taşıma hedefi koydu. Meriç, karayolunun payını da artırmayı planladıklarını kaydetti. Şirket, ağırlıklı olarak otomotiv yedek parça, tekstil, perakende, sağlık, maden ve kimya sektörlerine hizmet veriyor.


Ağırlıklı olarak Çin, Japaonya, Tayland ve Vietnam gibi Uzakdoğu ülkelerine taşıma yaptıklarını belirten Hakan Meriç, Avrupa’ya da önemli oranda taşıma yaptıklarını vurguladı.


Türkiye’de sayıları giderek artan Japon firmalarının da kendileri için büyük fırsat yarattığını belirten Meriç, “Türkiye’de şu anda 300’e yakın Japon firması var. Bizim de müşterilerimizin yüzde 50’si Japon. Özellikle şu anda Japonya ile serbest ticaret anlaşması gündemde. Haziranda yürürlüğe girmesi beklenen bu anlaşma sağlandıktan sonra iki ülke arasındaki ticaret daha fazla artacak” dedi.


Türkiye’deki tüm yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini aktaran Meriç, “Türkiye’deki fırsatlara bakıyoruz. Şirket satın alma ya da birleşme gibi durumlar da olabilir. Yusen’in konseptine uyan yerli firmalarla bu tür bir gelişme olabilir. Fırsatları değerlendiriyoruz. Bir veya birden fazla da olabilir” dedi.


Türkiye’nin bölgesinde çok önemli bir konumda olduğunu belirten Meriç, Türkiye’yi bölgenin merkezi yapmayı planlayan Yusen’in buradan yöneteceği bölgeler için şu açıklamayı yaptı: “Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler veKuzey Afrika’yı yönetmek için Türkiye Yusen'in bölgedeki merkezi olacak. Bu ülkelerde açılacak ofisler Türkiye’den yönetilecek. Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye bölgenin yönetim merkezi olur diye düşünüyoruz”

Yusen Logistics Logosu Görseli