14.05.2012

Vodafone CEO'su: Başarının formülü ‘Türk reçetesi’

Milliyet - Vodafone Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Vittorio Colao, Vodafone Türkiye'nin, grubun şu anda en hızlı büyüyen operasyonlarından biri olduğunu belirterek, Vodafone Türkiye'nin başarı formülünü, grup içinde "Türk reçetesi" (Turkish recipe) olarak ifade ettiğini söyledi.

 

10-11 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen 7. Yatırım Danışma Konseyi (YDK) toplantısına katılan Vittorio Colao, Türkiye'nin son dönemde rekabetçi yapısını geliştirerek büyüme yolunda önemli ilerleme gösterdiğini kaydetti.

 

Vodafone'un, Türkiye'de bugüne kadar gerçekleşen ikinci en büyük doğrudan yabancı sermaye yatırımı olduğunu belirten Colao, bugüne kadar, satın alma bedeli dâhil Türkiye'ye 11 milyar TL'yi aşkın yatırım yaptıklarını kaydetti. Bu yatırımlar ile özellikle teknolojik şebeke altyapılarını ve müşteri deneyiminin mükemmelleştirilmesini hedeflediklerini ve bunu başardıklarını ifade eden Colao, "Son üç yılda Türkiye operasyonumuz olağanüstü bir başarı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz üç yılda gelirlerde kaydedilen peş peşe rekor seviyelerdeki artışlarla, gelir pazar payımız % 18'lerden % 28'lere yükseldi. Tüketiciler tarafından en çok tavsiye edilen mobil operatör konumuna erişti. Vodafone Türkiye, şu anda en hızlı büyüyen operasyonlarımızdan biri. Ben bu başarı formülüne, grup içinde 'Türk reçetesi' (Turkish recipe) diyorum" şeklinde konuştu.

 

Vodafone Türkiye'de çok nitelikli insan kaynağını görmekten de ayrıca memnun olduğunu dile getiren Colao, halihazırda 24 Türk yöneticinin Vodafone Grubu'nda önemli pozisyonlara transfer olduğunu vurguladı. Colao, Türkiye'deki Ar-Ge şirketleri Oksijen Ar-Ge'nin de Vodafone Grubu'na inovasyon katkıları sağladığını belirtti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; telekom sektörü; vodafone türkiye; vodafone grubu; vodafone yatırım; vittorio colao; vodafone oksijen