14.09.2012

Kuveytli As Yatırım, Güney Koreli üç şirketle santral kuruyor

Milliyet - Kuveytli yatırım şirketi Aswar Group’un Türkiye’de kurduğu As Yatırım, Güney Koreli üç şirketle 450 milyon dolara Türkiye’de 150 MW’lık güneş santrali kurmak için sözleşme imzaladı.


Reuters’in sorularını yanıtlayan As Yatırım’ın ortağı ve CEO’su Uğur Akkuş şunları söyledi:


“Grubumuzun daha önce ortak iş yaptığı Güney Koreli CX Concentrix Solar Korea, KEPCO ve Kincoa şirketleri ile ortak Türkiye’de önümüzdeki 5 yılda 150 MW’lık güneş santrali kuracağız. Bu konuda geçtiğimiz hafta Güney Korelilerle sözleşme imzaladık. Bunun için de Türkiye’de 18 lokasyonda ölçüm çalışmaları yapacağız. Sonrasında ise 20 lokasyon için lisans başvurusunda bulunacağız.”


Güneşte yapacakları bu 150 MW’lık güneş santrali için toplam 450 milyon dolar yatırım yapacaklarını ifade eden Akkuş, “Bu paranın büyük bir bölümü Körfez’den ve Körfez bankalarından alınan kredilerle sağlanacak. Finansman paketinin içinde Güney Koreliler de olacak. Güney Kore’deki şirketi burada aynı zamanda EPC müteahhitliği yapacak, finansman konusunda da destek sunacak” dedi. Akkuş, güneş enerjisindeki yatırımlarını şartların el vermesi halinde 150 MW’tan 300 MW’a da çıkarabileceklerini ifade etti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; yenilenebilir enerji; güneş enerjisi; as yatırım; güney kore yatırım; kepco; cx concentrix; kincoa