17.04.2014

Alman Mubea Türkiye’deki fabrikasını açtı

Almanya’nın önde gelen otomotiv tedarikçisi Muhr und Bender KG (Mubea), Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterecek 20 milyon avroluk fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

 

Mubea’nın sıfırdan yatırımla kurarak Eylül 2013’te üretime aldığı fabrika, süspansiyon yayı ve denge çubuğu gibi Türkiye’de daha önceleri ithal edilen parçaların yerel üretimini gerçekleştirecek.

 

31.000 metrekarelik toplam alana sahip fabrika yıllık 3,5 milyon yay üretim kapasitesine sahip; ek üretim genişleme alanıyla birlikte bu kapasite iki katına çıkabilecek. Yıllık 4 milyon avroluk ihracat hedefi bulunan Mubea’nın iç piyasadaki mevcut müşterileri arasında Renault, Toyota ve Ford da yer alıyor.

 

Tesisin açılış töreninde bir konuşma yapan Mubea Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Jörg Neubrand, sektörlerinde lider olduklarını ve Türkiye’deki müşterileri sayesinde küresel varlıklarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

 

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın (TYDTA) yatırım aşamalarında destek verdiği Mubea Manisa tesisi, çevre pazarlara erişim için yüksek potansiyel barındıran Türkiye’nin rekabetçiliğinin altını çiziyor.

Mubea Logosu Görseli