17.09.2012

Dubai’de ‘onur’ şovu

Hürriyet - Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından birisi olan, Dubai’de düzenlenen ‘Cityscape Global’, bu yıl Türkiye için farklı bir öneme sahip. Bu yıl Cityscape Global’de ‘Onur Ülkesi’ seçilen Türkiye, hem inşaat sektörünün potansiyelini anlatma fırsatı bulacak hem de yabancı yatırımcılarla bir araya gelecek. Fuar, yabancıya mülk satışının önünün açıldığı bu dönemde, Türkiye’ye en çok ilgi gösteren Körfez yatırımcısı ile buluşma fırsatı sunduğu için önem taşıyor. Fuarda, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) panelleriyle de yatırımcılar bilgilendirilecek.
Dubai’de 2-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Cityscape Global’de 18 ülkeden 85’in üzerinde katılımcı yer alacak.

 

Cityscape Global’de Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve siyasi istikrarına dikkat çekilerek, ‘Dünyanın en hızlı büyüyen emlak piyasalarından biri’ olarak tanıtılıyor. Mütekabiliyet yasasına da dikkat çekilen tanıtımda, “Türk olmayanlara ülkede konut satın almak için izin verildi ve Körfez bölgesi de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından yabancı yatırımcıların artan akınıyla, emlak piyasasının daha fazla büyümesi bekleniyor” yorumu yapılıyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; gayrımenkul sektörü; mütekabiliyet yasası; yabancıya emlak satışı; cityscape global