18.09.2012

Yemek Sepeti'ne ABD'den ortak geldi

Zaman - Yemek sipariş sitesi yemeksepeti.com, dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında bulunan General Atlantic'ten yatırım aldı.

Fon, 44 milyon ABD doları bedel karşılığında Yemek Sepeti'nin azınlık hissedarı oldu. Yatırım turunda Endeavor Catalyst fonu da yer aldı. Bu işlemin ardından şirket yönetiminin yine kurucu ortakların kontrolünde olacağı belirtildi. Yemek Sepeti CEO'su Nevzat Aydın, "Buradan gelen fonla, uluslararası büyümeyi çok daha hızlandıracağız. Farklı pazarlarda satın almalarımız başlayacak. Son kararları verme aşamasındayız" açıklamasını yaptı. 6 ay içinde üç yeni pazara girebileceklerini kaydeden Aydın, genişleme planlarına ilişkin olarak, "ABD ve Avrupa birinci odağımızda değil. Orta Doğu ve Kuzey Afrika tarafını izliyoruz, gelişmekte olan pazarlar çok ciddi potansiyel oluşturuyor. Güney Amerika, Güneydoğu Asya olabilir. 3-4 adet satın almayla gireceğimiz pazarlar olacak" dedi.

Türkiye'de daha önce e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden gittigidiyor.com'un çoğunluk hisselerini ABD'li eBay 2011 yılında alırken, Amazon.com ciceksepeti.com'un azınlık hissedarı olmuş, Güney Afrikalı Naspers'a bağlı MIH-Allegro ise Markafoni'nin % 70'e yakın hissesini satın almıştı.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ict sektörü; e-ticaret; yemek sepeti; yemeksepeti.com; general atlantic; yemek sepeti yatırım