18.07.2011

Ansaldo Energia'dan Gebze’ye 640 milyon avroluk yatırım

Dünya - Gebze'de 640 milyon avro yatırımla kurulacak 865 MW kapasiteli Kombine Gaz Çevrim Santrali ihalesini, Finmeccanica ve First Reserve ortak yatırımı Ansaldo Energia kazandı. Ansaldo Energia tarafından, santralde kullanılmak üzere İtalya'nın Cenova kentinde üretilecek olan AE94.3A tipi türbinler, yüksek verimlilik ve çevre koruması esasları ön planda tutularak tasarlandı.

Toplam yatırım bedeli 1 milyar ABD doları olan proje kapsamında Ansaldo Energia, uzun vadeli bir anlaşma uyarınca, belirli performans kriterleri çerçevesinde santralin yapım ve işletim çalışmalarını üstlenecek. Ansaldo Energia aynı zamanda, bölgede elektrik üretim ve dağıtım hizmetleri sağlayan Yeni Elektrik Üretim A.Ş. firmasının da % 40 hissedarı konumunda bulunuyor. Şirketin çoğunluk hissedarı ise Unit Investment N.V.

Türk ekonomisi açısından büyük önem taşıyan enerji alanındaki bu önemli yatırımın finansmanı, UniCredit Group danışmanlığında Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıf Bank ile Yapı ve Kredi Bankası tarafından sağlanıyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; enerji sektörü; enerji yatırımı; gebze; kocaeli; doğalgaz çevrim; enerji santrali; finmeccanica; first reserve; yeni elektrik