19.03.2014

Temsa’ya Japon ortak

​Hürriyet - Türkiye iş makineleri sektörü şirketlerinden Sabancı Grubu’na ait Temsa İş Makinaları, Japon Marubeni Corporation ile ortak oluyor.


Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Temsa Global bünyesindeki iş makinaları işinin geçen yıl Mart ayı sonu itibarıyla, topluluğun iş makinaları alanında gördüğü büyüme fırsatlarına paralel olarak, Temsa Global bünyesinden ayrılıp ve iştirak olarak yapılandırıldığını hatırlattı.

Pekarun şöyle devam etti: “Temsa İş Makinaları, iş kolu yönetiminde önemli uygulamaları hayata geçirdi. Pazar payında önemli kazanımlar elde etti ve geleceğe dönük büyüme planlarını oluşturdu. Şimdi de, büyüme hedefine giden yolda, Japonya’nın iş makinaları sektöründe de bir çok uluslararası distribütörlükleri olan Marubeni ile bir ortaklık kurma çalışmalarına başlanmıştır. Şirketin hisse yapısında, Sabancı Topluluğu iştirakleri yüzde 51 oran ile çoğunlukta kalacaktır. Bu ortaklık, şirketin iş makinaları sektöründe büyümesi için atılan bir adımdır. Süreç izinlerin alınmasından sonra tamamlanacaktır.”

Marubeni Corporation Logosu Görseli