18.03.2014

İngilizlerin gözü Türkiye'nin altyapı ve enerji projelerinde

Yeni Şafak - Londra Finans Merkezi Belediye Başkanı Fiona Woolf, Birleşik Krallık ile Türkiye arasında altyapı faaliyetleri alanında geniş işbirliği olanaklarını bulunduğunu söyledi. Türkiye uluslararası ticaret açısından bir merkez ülke haline geldiğini belirterek, Türkiye ile gerçekleştirilecek projelerle önemli işbirliği fırsatlarıvar. Türkiye uluslararası ticaret açısından bir merkez niteliğinde. Türk şirketlerinin uluslararası anlamda geniş bir erişim gücü, İngiliz şirketlerinin de çok geniş deneyimleri ve küresel erişimleri bulunuyor ve tüm bu özellikler, iki ülkenin şirketleri açısından önemli işbirliği fırsatları sunuyor. Ortaklıklar yoluyla birlikte insanların ve tüm dünyanın yararlanacağı değerler sunabiliriz' ifadelerini kullandı.


Londra'nın iş ve finans merkezi olarak, pazarda işe neyin yarayıp yaramayacağını çok iyi bildiğini aktaran Woolf sözlerini şöyle sürdürdü: 'İngiltere olarak deneyime sahibiz. Kendi altyapımızı geliştirip uluslararası yatırımcıları çekerken İngiltere'nin sunduğu birtakım yenilikler var. İngiltere, Türkiye'nin enerji ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacak. Türkiye'nin bu alandaki gelişimini global seviyede 3 kat artıracak. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 100 milyar dolarlık pazardan bahsediyoruz. Türk pazarının Orta Asya'dan Afrika'ya kadar çok geniş bir alanı var. Britanya şirketleri de bu alanlarda Türk şirketleriyle yakın ilişki içerisinde. Bu sadece finans alanında değil mühendislik, teknoloji, mimari, sistem ve güvenlik gibi alanları da kapsayan bir durum.'

 

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise Türkiye'nin çok fazla değişiklik yaşayan bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye'de inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerin temelinde de altyapı yatırımları yatıyor" dedi.

 

Moore, İngiliz şirketlerinin küresel altyapının gelişmesine sağladıkları katkılardan gurur duyduklarını ifade ederek, şirketlerinin, Türkiye'deki pek çok önemli altyapı projesinde önemli rol oynadığını ve bu katkılarının süreceğine inandığını dile getirdi.


 

Fiona Woolf Görseli