17.03.2014

Yatırım için ilk adresim Türkiye

Hürriyet - Brezilya’nın en büyük gruplarından Coteminas’ın Başkanı Josue Gomes da Silva, şimdi biraz yavaşlamış olsa da, Türkiye’nin büyümeye devam edeceğine inandığını belirterek, “Eğer Avrupa’da bir yere yatırım yapmaya karar verirsem ilk adresim Türkiye olur..”, dedi.

Coteminas Başkanı, Türkiye ve Brezilya ekonomilerinin daha fazla işbirliği yaparak, rekabet güçlerini ve büyüme performanslarını iyileştirebileceklerini söyledi. Türkiye’nin özellikle yavaş yavaş ekonomik iyileşme sinyalleri veren Avrupa Birliği’ne (AB) olan yakınlığının çok önemli bir avantaj olduğunu belirten Silva, “Eğer Avrupa’da bir yere yatırım yapmaya karar verirsem ilk adresim Türkiye olur. Şimdi biraz yavaşlamış olsa da, Türkiye büyümesini sürdürecek. Bu coğrafyada, hem Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ya ihracat, hem de iç pazar açısından, yabancıya en çok büyüme vaadeden ülke Türkiye’dir” dedi.


Da Silva geçtiğimiz günlerde ailesi ile birlikte tatil için geldiği İstanbul’da, Türkiye Tekstil Sanayi ve İşverenleri Sendikası (TTSİS) Başkanı Muharrem Kayhan ile de bir araya geldi. Türkiye ve Brezilya’nın siyasi ilişkilerinin çok iyi olduğunu bunun iş dünyasına taşınması gerektiğini kaydeden Silva, “Türkiye ve Brezilya’da toplam 300 milyon nüfus var. İki ülkeyi toplayınca ortaya 3 trilyon dolarlık ekonomi çıkıyor. Her iki ülkenin çok güçlü bir içpazarı var. Bunu her iki ülke kullanmalı”, dedi.

Josue Gomes da Silva Görseli