14.03.2014

'Onur Ülkesi' Türkiye'ye MIPIM'de büyük ilgi

Sabah - Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük gayrimenkul ve ticaret fuarı olan MIPIM, bu yıl da 11-14 Mart arası Fransa'nın Cannes kentinde uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler ve otel zincirlerini bir araya getirdi. Hızla büyüyen şirketleri ve yükselen ekonomisiyle dikkat çeken Türkiye fuarda Rusya ve Brezilya ile birlikte 'Onur Ülkesi' olarak yer aldı.


Fuarın ikinci gününde 'Onur Ülkesi Türkiye' açılışını Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, ATO Başkanı Salih Bezci, JLL Türkiye Ülke Başkanı ve Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ve Türkiye’nin Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdoğan Barım birlikte gerçekleştirdi.


Açılışta yaptığı konuşmada Türkiye’nin 2014 yılının ilk ayında 1.2 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım çektiğini ifade eden TYDTA Başkanı Aycı, bu rakamın geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 51’lik bir artış anlamına geldiğini söyledi. Aycı, 2013 yılında yabancı yatırımcıların Türkiye’de toplam 3 milyar dolar tutarında gayrımenkul alımı yaptıklarını sözlerine ekledi.

İlker Aycı Görseli