13.03.2014

TYDTA’dan İtalyan şirketlere Türkiye'ye yatırım çağrısı

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile İtalyan İşveren Sendikaları Birliği (Confindustria) tarafından İtalya’nın başkenti Roma’da ortaklaşa düzenlenen seminerde Türkiye’nin İtalyan şirketlere sunduğu yatırım fırsatları tanıtıldı.


Yaklaşık 80 şirket temsilcisinin katıldığı seminerde konuşan TYDTA Başkanı İlker Aycı, “İtalyan şirketleri hızlı, dinamik ve teknolojik açıdan son derece gelişmiş durumda, ayrıca yerel iş dünyası kültürünü anlıyorlar..”, diyerek ağırlıklı olarak altyapı, yenilenebilir enerji, sağlık sektörlerinin öne çıktığı etkinlikte İtalyan şirketlerine Türkiye’ye yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.


Türkiye’nin bölge ülkelerine erişim sağlayan bir köprü konumunda olduğuna değinen Aycı, ülkenin yabancı yatırımcılara yönelik potansiyelini gösteren farklı başka birçok hususun da söz konusu olduğunun altını çizdi.


TYDTA Başkanlığı yanında Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Başkanlığı görevini de yürüten Aycı, “Yarısı 29 yaşın altında olmak üzere 75 milyonluk nüfus, sağlam bir maliye ve istikrarlı biçimde büyüyen ekonomisiyle Türkiye, tüm dünyadan yatırımcılara güvenli bir iş ve yatırım ortamı sunuyor..” şeklinde konuşarak, TYDTA’nın ülkenin yatırım ortamını tanıtma faaliyetlerini tüm dünyada aralıksız sürdürdüğünü söyledi.


Türkiye ile italya arasındaki ticaret hacmi 2013 yılında 18 milyar dolara ulaştı. Toplam İtalyan yatırımlarının 2 milyar dolara ulaştığı Türkiye’de halen binin üzerinde İtalyan şirketi faaliyet gösteriyor. Geçtiğimiz ay Türkiye’de 50 milyon dolarlık bir ilaç üretim tesisi kuracağını açıklayan Recordati, ülkedeki İtalyan yatırımlarının en güncel örneklerinden birini oluşturuyor.

Toplantı Görseli