19.07.2011

Türkiye yükseliyor, yabancı sigortacının iştahını kabartıyor

Hürriyet - Avrupa’nın ilk 15 sigorta şirketi arasında yer alan BNP Paribas Cardif, geçen yıl BNP Paribas Cardif bünyesine katılan Fortis Emeklilik ve Hayat’ın faaliyetlerini bundan sonra BNP Paribas Cardif Türkiye çatısı altında toplayarak, “BNP Paribas Cardif Emeklilik” markası altında sürdürecek.

BNP Paribas Cardif İş Ortaklıkları Kanalı Başkanı Jean-Bertrand Laroche, Türkiye pazarına 2007 yılında girdiklerini hatırlatarak, “Türkiye’yi çok ümit vadeden bir pazar olarak görüyoruz. Yükseliş trendini sürdürecek olan Türkiye pazarı konusunda son derece iyimseriz” dedi.

Türkiye’nin özellikle 74 milyonu bulan genç-dinamik nüfusu ve hızlı büyümesi ile Avrupa’nın yıldız ülkesi olduğunu kaydeden Laroche, yabancı sigorta şirketlerinin Türkiye’ye yoğun bir ilgi gösterdiklerine dikkat çekerek, “Türkiye gelişmiş ülkeler arasında en güçlü büyümeye sahip ülke. Bizim için büyümede kilit ülkelerden biri” diyerek organik büyümeye odaklandıklarını söyledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; finansal hizmetler sektörü; türk sigorta sektörü; sigorta pazarı; yabancı sigorta şirketleri; bnp paribas; bnp paribas cardif; fortis emeklilik