22.03.2013

Toyota Türkiye, yenilenen "Verso"yu görücüye çıkardı.

Dünya - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde faaliyet gösteren Toyota Türkiye Otomobil Fabrikası'nda üretilen Verso modeli gazetecilere tanıtıldı. Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer, fabrikada düzenlediği basın toplantısında yenilenen Verso'nun büyük ölçüde Türk mühendisler tarafından tasarlanıp üretildiğini söyledi.


"Yenilenen Verso, Türk insanın emeğinin fazla olması açısından gurur verici" diyen Özer, yeni modelde yaklaşık 400 parçanın değiştirildiğini anlattı. Arabaya daha dinamik görüntü verildiğine dikkati çeken Özer, "Beklentiler çerçevesinde, pazarın istekleri bu değişen parçalarla araca verildi. Bu yıl Verso'yu 50 bin adet üreteceğiz, yüzde 95'i ihraç olacaktır." şeklinde konuştu.


Özer, yeni Corolla'nın da haziran ayından itibaren seri üretime geçeceğini vurgulayarak, "Yeni Corolla'nın deneme üretimleri yapılıyor şu an, hatlarda yeni Corolla var. Haziranda seri üretimine başlayacağız" ifadesini kullandı.

Yeni Corolla ile fabrikanın tam kapasite üretime yaklaşacağına işaret eden Özer, şöyle devam etti:


"Yıllık bazda üretim adeti de 140 binlere çıkacak. Verso, daha çok Batı Avrupa'da alınıyor. Yeni Corolla'nın ağırlıklı olarak birinci pazarı Rusya olacaktır. Türkiye'de de çok satılacağını düşünüyoruz. Daha sonra Ortadoğu'daki bazı ülkelere satmayı düşünüyoruz.

Toyota Otomobil Görseli