22.04.2014

Airbus tedarikçisi Türkiye’deki fabrikasının temelini attı

Dünya - Avrupa’nın en önemli uçak teknolojisi üreticilerinden Flammaerotec, dünya devi Airbus’a parça üretimi yapmak üzere Çorlu’daki Avrupa Serbest Bölgesi’nde (ASB) 15 milyon avroluk yatırım ile fabrika kuruyor. İleri teknolojiyle Airbus için 12.000’in üzerinde parça üreten Flammaerotec’in ASB’deki yeni fabrikasında 300 kişi çalışacak.

 

Flammaerotec, dünya teknoloji devlerinin buluştuğu ASB’deki bu yatırımıyla Airbus’ın en yeni uçağı A380 için montaj ve kalıplama gibi modül üretimi gerçekleştirecek. Hammadde olarak ağırlıkla alüminyum alaşımları kullanılacak ürünlerin tamamı Almanya’ya ihraç edilecek.

 

Yapılan temel atma töreninde bir konuşma yapan Flamm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Frider Flamm, “Türkiye’de yatırım yapmaktan ve çalışmaktan son derece memnunuz. Dünya genelinde yedi fabrikada üretim yapıyoruz. Ancak Türkiye’nin bizim için ayrı bir önemi var. Bu nedenle sekizinci yatırımımızı yaparken Türkiye’yi seçtik. Nitelikli çalışan ve güçlü profesyoneller olmadan böylesine iyi üretimler yapılamaz” dedi.

 

Airbus A380’ler, seri üretimi yapılan, dünyanın en büyük iki katlı, geniş gövdeli 850 yolcu kapasiteli, lüks, sivil yolcu uçağı olma özelliğine sahip bulunuyor.

Airbus Uçak Görseli