22.08.2013

Elektrik üretim özelleştirmelerinden 13 milyar dolar gelecek

Hürriyet – Konya Şeker’e 985 milyon dolar bedelle satılan Kangal Termik Santralı’nın devir sözleşmesinde imzalar atıldı.

 

Elektrik üretim özelleştirmelerinden 13 milyar dolar gelir elde edildiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “13 milyar dolar da elektrik üretim santrallerinden bekliyoruz” dedi. Kangal Termik Santrali Satış ve İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi, Yıldız’ın yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla törenle imzalandı. Uluslararası Enerji Ajansı’nın, 2035’e yönelik tüm öngörülerinde kömürün tahtını koruyacağını vurguladı.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de törende yaptığı konuşmada özel sektörün devlete göre daha verimli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin elinde çok ciddi termik santral kapasitesi var. Bu santrallerde özel sektörün dinamizmini kullanmak istiyoruz. Özel sektörün enerji yatırımlarına girmesi ve kapasiteleri artırması halinde Türkiye’nin enerjide dışa bağımlığı aynı oranda azalacak. Bu sayede devletin finansman yükü azalacak, buraya ayrılacak kaynak da eğitime aktarılacak” dedi.

Elektrik Santrali Görseli